Σπέιρα είχε ρημάξει τα πολυτελή αμάξια στην Βοιωτία




Ότι πολυτελή αμάξι έβλεπαν στον νομό, το εξαφάνιζαν.

Ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ η αξία των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που είχε κλέψει πολυμελής εγκληματική οργάνωση.

Και βέβαια είναι η ίδια σπείρα που είχε κάνει άνω κάτω την Αττική και την Αχαία. 

Πρόκειται για δύο Ελληνες-αρχηγικά μέλη της σπείρας, ηλικίας 46 και 26 ετών, έναν 25χρονο Ελληνα κι έναν 39χρονο Αλβανό, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε, οι δράστες εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που τους ενδιέφεραν, με στόχο τους κυρίως τα πολυτελή οχήματα αλλά και μικρά συγκεκριμένης μάρκας, που διέθεταν προς πώληση αυτούσια ή τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Είτε τα αφαιρούσαν επιτόπου, είτε σημείωναν τη διεύθυνση και τα αφαιρούσαν μεταγενέστερα. Όταν τα εντόπιζαν εν κινήσει, τα παρακολουθούσαν μέχρι τον τελικό προορισμό τους και μετά τα έκλεβαν. Αλλοτε, πάλι, αναζητούσαν οχήματα μέσω Διαδικτύου, από ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης οχημάτων, στοχοποιώντας κυρίως επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων στην Αττική.

Σε άλλες περιπτώσεις, αφαιρούσαν οχήματα συγκεκριμένου μοντέλου και προδιαγραφών, με σκοπό να αντικαταστήσουν άλλα ίδιου τύπου, παλαιότερης κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως είχαν παραποιήσει τους αριθμούς πλαισίου.

Για τις κλοπές των αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό με κατάλληλο λογισμικό, που παρέκαμπτε το ηλεκτρονικό σύστημα ακινητοποίησης των οχημάτων. 

Στη συνέχεια, αφού τα έκλεβαν, τα εγκατέλειπαν για μικρό χρονικό διάστημα σε γειτονικές περιοχές, έως ότου βεβαιωθούν ότι δεν αναζητούνται μέσω συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) και τελικά τα μετέφεραν σε υπόγεια γκαράζ ή νοικιασμένες αποθήκες.

Κατά τον ίδιο τρόπο, αφού εντόπιζαν μοτοσυκλέτες, έσπαγαν την κλειδαριά τους, τις απομάκρυναν και τις στάθμευαν πρόχειρα καλυμμένες, έως ότου σιγουρευτούν ότι δεν αναζητούνται μέσω GPS. 

Κατόπιν, τις φόρτωναν σε κλειστό φορτηγό με υδραυλική ράμπα και τις μετέφεραν απευθείας σε συνεργεία και καταστήματα ανταλλακτικών, είτε για να πωληθούν αυτούσιες με παραποιημένο αριθμό πλαισίου, είτε για να αποσυναρμολογηθούν και να πωληθούν ως ανταλλακτικά. Τις πωλούσαν και μέσω ιστοσελίδων αγγελιών του Διαδικτύου, με παραποιημένα στοιχεία.

Σε αρκετές περιπτώσεις επέστρεφαν τα κλεμμένα στους ιδιοκτήτες τους, αφού τους υποχρέωναν να καταβάλλουν χρηματικό ποσό ανάλογο της αξίας του κλεμμένου οχήματός τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 27 κλοπές





http://viotianews.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό