ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ




Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 μαθητές και μαθήτριες της Α’  τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Πολιτιστικό Χώρο «Κόκκινο Σπίτι» στη Χαλκίδα, καθώς και στο «Σπίτι Τέχνης».
Στο «Κόκκινο Σπίτι» οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην αναδρομική έκθεση για τα 25 χρόνια ύπαρξης του Εργαστηρίου Τέχνης της Χαλκίδας  όπου εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στην ποικιλία των μορφών τέχνης όπως χαρακτική, γλυπτική, κόσμημα, κατασκευές,φωτογραφία,  σκηνογραφικά κοστούμια και μακέτες. Ανακάλυψαν τη διαφορετικότητα των υλικών και την πολλαπλή χρήση τους. Έδωσαν στον εαυτό τους την ευκαιρία να τους αποκαλυφθούν μυστικά από τεχνοτροπίες.
Στο  «Σπίτι Τέχνης» είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεωρητικό και πρακτικό μάθημα πηλού. Η ενασχόλησή τους με ένα κομμάτι πηλού που τους δόθηκε, τους έδωσε την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από την Τρίτη διάσταση. Το αποτέλεσμα ήταν η ολοκλήρωση ενός έργου, αγγείου ή κούπας που τους εντυπωσίασε και τους γέμισε χαρά και δημιουργική ικανοποίηση.
Ευχαριστούμε τους Λαουράκη Μ. (Καλλιτεχνικών), Χριστοπούλου Α. (Γυμνάστρια) και τον Δεληγιάννη Γ. (Φυσικό) που συνόδευσαν τα παιδιά σε αυτή τους την εμπειρία.




https://gymoinof.wordpress.com/2015/03/04/%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BA/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας