Δηλητηρίασαν αδέσποτο σκύλο στο Σχηματάρι



Ασυνείδητος δηλητηρίασε πρόσφατα με φόλα ένα από τα αδέσποτα σκυλιά, που έχουν θέσει υπό την προστασία τους οι μαθητές του γυμνασίου και των δύο Λυκείων τουΣχηματαρίου (ΕΠΑ.Λ και ΓΕ.Λ), σύμφωνα με καταγγελία των ίδιων των μαθητών. 

Οι μαθητές έστειλαν ανοικτή επιστολή στους κατοίκους της περιοχής, αναφέροντας τα εξής: 

«Αγαπητοί συμπολίτες μας, η δηλητηρίαση των ζώων πέρα από παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό της περιοχής μας. 

Μερικά από τα αδέσποτα της περιοχής μας βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο στο συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείων Σχηματαρίου. Οι μαθητές εκεί τα ταΐζουν με το κολατσιό τους, πολλές φορές μάλιστα, όταν βρέχει, καταφεύγουν σε κάποιο από τα υπόστεγα. Δεν πειράζουν κανέναν απλά ζητούν λίγη αγάπη και λίγη προστασία. 

Δυστυχώς, δεν αγαπούν όλοι τα ζώα και τα κακομεταχειρίζονται μπροστά στα μάτια των παιδιών δίνοντας τους λανθασμένα ερεθίσματα και προάγοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές. Την Πέμπτη 13-3-2014 και ώρα 08:05 π.μ κάποιος ασυνείδητος έδωσε δηλητήριο (φόλα) σε ένα σκύλο. Το αποτέλεσμα αυτής της αισχρής πράξης ήταν ο αργός και βασανιστικός θάνατος του, μπροστά στα έντρομα μάτια παιδιών. 

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για αυτό το φρικτό έγκλημα σε βάρος αθώων ζώων και ζητούμε η θανάτωση τους να διερευνηθεί, ώστε να βρεθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Είναι κρίμα τέτοιες εγκληματικές πράξεις να διασύρουν με τον χειρότερο τρόπο της περιοχής μας. 

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο και όπως φαίνεται δεν θα είναι και το τελευταίο. Αντιδράσαμε τώρα όχι επειδή αδιαφορούσαμε αλλά επειδή γίναμε θεατές και αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να το θέλουμε, σε ένα φρικαλέο θέαμα που έλαβε χώρα μέσα στο σχολείο μας, ένα χώρο ιερό και προστατευμένο από βίαιες εικόνες. 

Άλλωστε, έχουμε όλοι πρωτίστως ηθική υποχρέωση να προστατέψουμε τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα και να διαχειριστούμε τα αδέσποτα με νόμιμο και πολιτισμένο τρόπο. Σύμφωνα με το νόμο τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων τιμωρούνται αυστηρά: Α) Ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 χρόνια. Β) Χρηματική ποινή από 5.000 έως και 15.000 ευρώ. Γ) Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε κακοποιημένο ζώο. 

Ας ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη αυτά από εκείνους που εκτονώνουν την ψυχοπάθεια τους πάνω σε αδύναμα πλάσματα. Ελπίζουμε οι φωνές μας να ακουστούν και να υπάρξει κάποια κινητοποίηση ώστε να αλλάξουν οι «συνήθειες» αυτές στην περιοχή μας.»



http://www.egnomi.gr/article.php?id=47899&category_id=59

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό